Over ons

Ago International is deskundig in het rekruteren en selecteren van bedienden, middenkaders en kaderleden in opdracht van diverse bedrijven. Vanuit onze verschillende locaties bieden wij onze diensten reeds 30 jaar aan. Er zijn rekruterings- en selectiebureaus die handel drijven, en er zijn bureaus die handel drijven én investeren in mensen. Ago International behoort tot dit tweede type. Onze missie? Voor onze opdrachtgevers de geschikte kandidaat vinden, en voor onze kandidaten op zoek gaan naar de job die past bij hun capaciteiten en ambities.

Kwaliteit, doelgerichtheid en integriteit staan hierbij centraal. Dit weten zowel onze talrijke industriële klanten als de topkandidaten die we sinds de oprichting in 1989 dagelijks bij elkaar brengen. Ago International behoort tot de top 10 van Belgische rekruterings- en selectiebureaus, is stichtend lid van Federgon, en heeft kantoren in Brussel, Sint-Martens-Latem, Rijsel, Londen en Kortrijk.

Ontdek hier onze vacatures of neem vrijblijvend contact op.

 Kwaliteit

Door onze focus op hogeropgeleiden, zowel high potentials als doorwinterde professionals, bieden wij u de meest gegeerde kandidaten op de markt. Wij gaan voor een kwalitatieve match die voldoet aan uw verwachtingen op lange termijn. 

 

Doelgerichtheid

De match op lange termijn is ons doel. Via verschillende kanalen spreken wij geschikte kandidaten aan. Vervolgens volgt er een strenge selectie op basis van ervaring, competenties en bovenal compatibiliteit met het bedrijf.

Integriteit

Tijdens onze samenwerking houden we te allen tijde rekening met de verwachtingen en voorkeuren van beide partijen. Onze discrete en directe stijl staan garant voor een aangename samenwerking.

 

Patrick Levecque viert 31e verjaardag van zijn selectiekantoor Ago International

KORTRIJK – In principe zou de 30e verjaardag van Ago International in 2020 gevierd worden, maar een virus besliste daar anders over. Dus besloot eigenaar en gedelegeerd bestuurder Patrick Levecque van het hoog aangeschreven selectiekantoor Ago International het dan maar dit jaar te doen. Recent werd de fine fleur van het Vlaamse bedrijfsleven  uitgenodigd voor een avondje uit met James Bond en de nieuwste prent ‘No Time to Die‘. Een toepasselijk thema want Levecque geeft zichzelf ook de tijd om altijd door te gaan met zijn missie.  (K.C.)

Een 300 tal genodigden (eigenaars, aandeelhouders en decision makers) van diverse ondernemingen uit 17 verschillende bedrijfssectoren, tekenden present. Vijf prominente gastsprekers, waaronder ere-gouverneur Paul Breyne en de CEO’s van Jet Import (Redbull), Groep Stadsbader, Mydibel en Open Tours (UK) namen ook kort het woord aangaande de jarenlange succesvolle samenwerking op het vlak van Human Resources Toprecruitment.
Ago International ontstond in 1990.  Patrick Levecque koos van meet af aan integraal voor het selecteren en rekruteren van topkaderleden, middenkaders en bedienden. De referentielijst die Levecque met zijn polyvalent bedrijfsteam op 31 jaar tijd kan voorleggen, oogt indrukwekkend. Bovendien heeft hij zich, entrepreneur als hij is, niet beperkt tot het zuiden van West-Vlaanderen alleen. Zijn werkterrein strekt zich ook uit naar andere provincies (Sint-Martens-Latem, Brussel) en richting het nabije buitenland, met eigen kantoren in Rijsel en Londen. Straks komt er ook een bureau bij in Parijs. “Ons cliënteel komt uit de meest uiteenlopende sectoren van de economie, de dienstensector inbegrepen”, aldus Patrick Levecque.

Drie gelukkige partijen


2020, voor velen een uitdagend jaar, was voor Ago International een meevaller mét groei. “Zoals in alles sectoren moet een organisatie zich snel aanpassen aan de gewijzigde marktomstandigheden en dat hebben we dan ook onmiddellijk gedaan”, aldus Patrick. “We hebben bijvoorbeeld niet geaarzeld om heel snel cv’s digitaal te screenen, of ook videogesprekken en zooms te gebruiken, daar waar anderen nog grotendeels twijfelden aan deze tools”, aldus Levecque. “In totaal hebben we over het hele jaar 2020 18 absolute topfuncties ingevuld, naast 110 middenkaders alsook een 35-tal bedienden. In vergelijking met 2019 zaten we volledig op hetzelfde peil. Onze missie is moeilijk maar ook zonneklaar. We willen aan de finish altijd drie gelukkige partijen zien: het bedrijf, de werknemer die een nieuwe job vindt, en dan zijn we ook zelf tevreden. En we houden ook van lange termijn relaties met bedrijven. Om dat te bereiken is veel inlevingsvermogen, competentie, het juiste netwerk en zijn topfuncties nodig. Daarom gaan we altijd op zoek naar het echte DNA van een bedrijf gekoppeld aan de aspiraties van de kandidaten. Ook neutrale en ‘andere’ leden van Raden van Bestuur worden meer en meer aangetrokken via Ago International.  Er is ook meer vraag naar het invullen van discrete en anonieme interim managementfuncties. Kandidaat co-investeerders komen ook ruimschoots aan hun trekken.”

De juiste attitude


Bij Ago International werken in totaal 17 gespecialiseerde recruiters, freelancers incluis. Patrick Levecque, wiens hobby onder meer schermen is, zweert als ondernemer ook bij een aantal principes die heilig zijn voor hem. Hij noemt zichzelf een voorstander van rekrutering van jongs af aan. “Op jeugdige leeftijd, via de sportclub of via een jeugdbeweging, kan je al zien wie welk talent heeft,” aldus Levecque. “Bedrijven, die klagen over schaarste in de markt, zouden zeker ook eens aan die piste moeten denken. Wie vroeg zaait, oogst later meer. Sowieso geloof ik ook sterk in de juiste attitude van een kandidaat, veeleer dan in het diploma als dusdanig. Een diploma is een first step en van belang. Maar er zijn ook andere elementen: de passie en goesting, het openstaan voor out of the box denken, de persoonlijke drive en drang naar beter, de job graag doen en zich kunnen en willen onderscheiden. Het zijn allemaal essentiële factoren om de professionele slaagkansen te verhogen.  Wij zoeken steevast naar de meest geschikte kandidaat en dat kan iemand anders zijn dan de beste. Ons gediversifieerd klantenbestand bewijst dat we professioneel werk afleveren. Ik zeg altijd: eerst dienen en pas dan verdienen.”

 

Made in West-Vlaanderen, 19/10/2021

Ago International rekruteert CFO in Brussel!

 

 

Ago International en een sterspeler in de vastgoedmarkt slagen erin om in nauwelijks 2,5 maanden tijd een ervaren CFO aan boord te halen voor de Brusselse divisie.

In totaliteit werden 4 kandidaten voorgesteld. De uitverkorene wist zich uiteindelijk te onderscheiden omwille van 3 belangrijke en doorslaggevende factoren : 

 

  1. Transparante persoonlijkheid, enthousiast en passie voor de job en de onderneming
  2. Stabiele loopbaan met geleidelijke inhoudelijke professionele groei
  3. Leidinggevende capaciteiten gekoppeld aan 10 jaren effectieve finance-ervaring en no-nonse mentaliteit

 

Momenteel heeft Ago International interessante vacatures in meer dan 15 diverse sectoren voor bedienden, middenkaders en kaderleden op verschillende locaties.

 

Interesse? Solliciteer hier spontaan met jouw cv!
Een snelle en vertrouwelijke behandeling is vanzelfsprekend 

Ago International verlegt de grenzen van rekrutering

Bedrijven die op zoek zijn naar geschikte mensen voor hun kader- en middenkaderfuncties en topbedienden vinden in AGO INTERNATIONAL al sinds 1990 een kwalitatieve, doelgerichte en integere partner. Nieuw is dat AGO INTERNATIONAL ook sterke profielen in portefeuille heeft die als adviseur kunnen zetelen in Raden van Bestuur.

 

De referentielijst van AGO INTERNATIONAL na bijna drie decennia activiteit in selectie en rekrutering, spreekt boekdelen. Het kantoor werd in 1990 opgericht in Kortrijk door Patrick Levecque. Intussen zijn er buiten de thuisbasis Kortrijk ook filialen in Sint-Martens-Latem en Brussel en – met het oog op het aanwerven van expats – zelfs in Londen (2009) en Rijsel (2003). De groep is actief in liefst 19 sectoren en hanteert voor elk daarvan een à la carte marktbenadering. “We richten ons zowel op de industrie als op diensten”, zegt Patrick Levecque. “Daarbij zoeken we in opdracht van bedrijven naar toptalent voor de meest uiteenlopende functies: C-levels maar ook personal assistants, exportmanagers, boekhouders, projectmanagers, assistent-bedrijfsleiders, plant managers of sales… Een ijzersterk team staat borg voor een doeltreffende dienstverlening.”

 

Nieuwe niches

 

Nog steeds breidt AGO International zijn actieradius verder uit. “Op vandaag hebben we meer dan 70 kader- en middenkaderfuncties in de aanbieding”, zegt bestuurder Frans Polfliet. “Nieuw is de groeiende vraag naar vertrouwenspersonen die als externe en onafhankelijke adviseurs kunnen zetelen in de meest diverse Raden van Bestuur. Die evolutie kadert binnen onze onveranderlijke missie: altijd de meest geschikte kandidaat vinden voor onze opdrachtgevers, en voor de kandidaten op zoek gaan naar de job die best past bij hun capaciteiten.”

 

Regiotalent, 19/03/2018

Ago International verlegt de grenzen van de rekrutering ook naar de bestuurskamers


KORTRIJK – Het top HR-selectiekantoor AGO International, notoir leverancier van de betere medewerkers aan grote Belgische bedrijven, kmo’s en multinationals, breidt zijn actieradius meer en meer uit. Nu worden ook diensten geleverd voor de bestuurskamers. Naast de liefst negentien sectoren waar in opdracht van de bedrijfswereld gezocht wordt naar talent voor alle mogelijke kader- en middenkaderfuncties en topbedienden, worden er nu ook vertrouwenspersonen gezocht en aangeworven die als externe adviseurs zetelen in de meest diverse Raden van Bestuur. (K.C.)


AGO INTERNATIONAL werd 28 jaar terug in de thuisbasis Kortrijk – waar nog altijd de roots en de hoofdzetel liggen – opgericht door de graag discreet opererende Patrick Levecque. Het HR- en selectiekantoor groeide sterk, zowel qua aantal sectoren (liefst 19 met elk een à la carte marktbenadering), als geografisch. Naast filialen in Sint-Martens-Latem en Brussel, werden ook al kantoren opgericht in Londen (negen jaar terug) en in Rijsel (15 jaar terug). Volgens Patrick betekent de aanwezigheid in Londen en Rijsel een grote meerwaarde voor het aanwerven van expats. “We zijn zowel op de industrie als op diensten gericht”, heet het. “Daarbij zoeken we in opdracht van bedrijven naar toptalent voor de meest uiteenlopende functies: CEO’s, CFO’s, COO’s, alle C-levels maar ook personal assistents, exportmanagers, boekhouders, projectmanagers, assistent-bedrijfsleiders, plant managers of sales, het passeert allemaal de revue. Voor elk wat wils dus.”


Nieuw is dat we nu ook meer en meer aangezocht worden om vertrouwenspersonen te zoeken die als externe en onafhankelijke adviseurs kunnen zetelen in de meest diverse Raden van Bestuur. “Kennelijk is dat een trend, waar we recent ook graag op inspelen”, aldus mede gedelegeerd bestuurder Dunja Reynaert.


Anders dan anderen


De zoektocht naar geschikt personeel is voor alle bedrijven een ultieme uitdaging. Er zijn rekruterings- en selectiebureaus die handel drijven, en er zijn bureaus die handel drijven én investeren in mensen. “Wij willen tot die tweede categorie behoren”, aldus Dunja Reynaert. “Onze missie is glashelder: voor onze opdrachtgevers de meest geschikte kandidaat vinden, en voor onze kandidaten op zoek gaan naar de job die best past bij hun capaciteiten en ambitie. Niet toevallig luidt onze bedrijfsslogan:  dream, believe, achieve.”


AGO INTERNATIONAL heeft zich sinds 1990 een reputatie opgebouwd als kwalitatieve, doelgerichte en integere partner voor niet de minste bedrijven uit de regio en uit heel het land. De referentielijst liegt er niet om. Omwille van discretie en respect voor de opdrachtgevers, wenst het management hier niet verderop in te gaan. Op vandaag heeft AGO INTERNATIONAL meer dan 70 kader- en middenkaderfuncties in de aanbieding. Met zijn verticale aanpak (19 gespecialiseerde sectoren, waarmee quasi de hele markt wordt afgedekt), heeft het een belangrijk strategisch voordeel verworven. Een multidisciplinair topteam (17) staat hiervoor garant.


Inmiddels behoort AGO INTERNATIONAL tot de top 10 van Belgische rekruterings- en selectiebureaus en is het stichtend lid van Federgon.

Made in West-Vlaanderen, 19/02/2018

Deze website maakt gebruik van cookies De website van Ago International gebruikt functionele cookies. In het geval van het analyseren van websiteverkeer of advertenties, worden ook cookies gebruikt voor het delen van informatie, over uw gebruik van onze site, met onze analysepartners, sociale media en advertentiepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.
Toon details Verberg details
Selectie toelaten Alle cookies toelaten